sâmbătă, 11 decembrie 2010

De ce speram ?

Sper…dar…
Am ajuns sa inteleg destul de tarziu ca viata merita traita, insa niciodata nu-i tarziu sa iubesti, sa iti dovedesti ca poti  iubi.
 A fost de ajuns doar o privire, atunci cand noi ne-am intalnit si parca ne stiam de-o viata si inimile au tresarit, iar tu m-ai incurajat iar eu am stiut ca incepe un vis din care niciodata amandoi nu am vrea sa ne trezim. Iti multumesc tie iubire pentru dragostea ta...ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta poveste de dragoste. Acum traiesc din amintiri, vise si sperante...atat mai am ! Inima mea a fost udata de lacrimile suferintei. Tot ce stiu este ca tu reprezinti tot ce e mai bun in mine, un mic ideal de bunatate si frumusete. Dragostea este o dulce iluzie ce se naste din lumina razelor de luna, caldura pamantului si lacrimile norilor. Fiecare gand al meu catre tine...se va lasa usor din mine, va pleca in zari si va lasa in urma un soare ce-o sa spuna :"a fost un vis frumos si va ramane un vis frumos, uitat de vremri, uitat de noi". Nu mint cand iti spun ca te iubesc, nu mint cand iti spun ca imi lipsesc vorbele tale dulci, tandretea ta, dragostea ta, tot ceea ce esti tu. Mi-ai fost cantecul ce ma adormea noaptea, vocea ce-mi mangaia tristetea, vantul ce-mi invaluia corpul, dar… nu ai fost decat un vis. Dragostea ta ma face sa ma topesc ca o bucata de gheata in a ta palma de foc si sa ma inalt fara aripi spre luna.
Pentru mine esti mai scumpa ca aerul pe care il respir, esti mai presus de propria mea persoana si nu iti voi putea explica niciodata, nici prin mii de cuvinte cat de mult te iubesc. Tu esti amintirea vesnica a mintii mele, tu ai reusit sa patrunzi in intunericul sufletului meu trezind scanteia iubirii, o iubire ce credeam odata ca nu exista cu adevarat. As vrea sa tip, dar nu are rost, as vrea sa plang dar nu mai am lacrimi..., te vad, dar totusi nu existi, te simt aproape dar visez, cred ca te tin in brate, dar tu nu esti aici. Am crezut in dragostea noastra, am crezut in noi, mi-am dorit sa-ti ofer universul, poate mi-am dorit prea mult … ! Poate nu ti-ai dorit tu. Dragostea ta a plecat la fel cum a venit, brusc si pe furis..., furandu-mi o parte din suflet. Am crezut in tine, in dragostea ta...,iar acum inima ma doare si sufletul imi plange. Iti multumesc ca ai fost un inger si mai ales iti multumesc pentru zilele fermecate impreuna cu tine.
Si totusi sper… Insusi existenta ta imi da speranta.

Te iubesc !

De ce plangem ?

“Femeia ne reduce pe toţi la acelasi numitor comun. “(George Bernard Shaw)

Cand iubesti cu adevarat, este imposibil sa nu suferi…  si chiar sa plangi in orice situatie, chiar si atunci cand razi, exista un strop de tristete din cauza vietii nedrepte care te loveste atunci cand te astepti mai putin.
Se spune ca lacrimile purifica… Purifica, ce anume ? Purifica sufletul, descatuseaza trairile, elibereaza sentimentele negative si scoate la iveala ce e mai bun in tine.
            Dar oare chiar purifica sufletul ?! Nu prea cred… Cand este inundat de lacrimi se inneaca, nu te mai lasa sa respiri, te omoara incetul cu incetul, te distruge… Oare aceasta distrugere  a personalitatii si persoanei reprezinta cu adevarat purificarea de care vorbeam mai devreme ? Cand te autodistrugi, te purifici, te faci mai drept, judeci cu mai multa intelepciune ? O, Doamne, daca ar fi asa toti am fi mai intelepti…
Intelepti dar macinati de durere, suferinta, lacrimi? Asa stau lucrurile ?
In cazul in care soarta ne rapeste dragostea unei persoane mult prea dragi, fara de care nu putem trai sau nu ne imaginam ca am putea rezista, ce e de facut ?
Sa plangem, sa ne autodistrugem prin ganduri si simtiri sau recurgand la droguri, tigari, bautura ? Pacat ca unii decid sa faca asemenea alegeri care strica totul intr-o viata… cand plangi ai nevoie de vointa, de caracter, sunt singurile virtuti pe care nimeni si nimic nu ti le poate lua, dar...poate ca tot ce ne trebuie este Puterea si Vointa de a depasi anumite situatii care mai de care mai neplacute, sau Iubirea. Pacat ca uneori a iubi inseamna a patimi, a gresi, uneori a gresi fara sa stim ca am gresit...
Iti seci ochii de la atatea lacrimi, iti plesneste capul de la atatea probleme si ganduri, iti ineci sufletul cu atata dor, iti tocesti incaltarile de la atata alergat dupa persoana iubita… si, dupa atata tevatura, ori ramai cu nimic si mori incet de dorul celei pe care ai iubit-o ori ramai cu tot si sari in sus de fericire… Dar nu uitati ! Niciodata sa nu dati cu picioru in acel cineva care este langa voi si va iubeste…pentru ca o sa regretati mai apoi.
Secretul unei bunei stari sufletesti este sa accepti lucrurile, faptele si momentele care vin in viata ta si cum vin, acceptand ceea ce vine in viata ta inseamna ca tu esti un om echilibrat, profita de fiecare clipa fara sa iti pui intrebari, caci zile vin si trec, fiecare zi are farmecul si tristetile ei, fiecare zi are bucuriile si supararile ei.
 Ce bine ar fi sa fim fericiti cu totii si sa uitam macar o clipa de toate problemele, neintelegerile si supararile !
Si totusi, lacrimile inseamna ceva… va las pe voi sa spuneti ce…


Daca lacrimile ar construi singure un drum spre inima ta, as plange toata viata ca sa ajung acolo.
(Bogdan)


vineri, 10 decembrie 2010

De ce iubim ?

S-au vorbit atatea de iubire, s-au scris  romane, s-au facut filme...si totusi niciodata nu e de ajuns. Iubirea e infinita, iubierea este ca ADN-ul omului, niciuna nu seamna cu cealalta. In cele ce urmeaza as vrea sa va spun povestea iubirii mele...
 Se spune ca marile povesti de dragoste isi au marile lor inceputuri. Povestea mea de iubire nu incepe cu “a fost odata”, ci ia nastere, fierbe si se degaja simplu intr-o frumoasa seara de iulie, in gara, pe un peron, vaznd un inger. Da, am descoperit stupefiat ce este iubirea intr-o seara de iulie. Am incercat sa-i dau o forma. Mi-am dat seama ca nu o pot surprinde in cuvinte, nu pot spune ce este iubirea, pot spune doar cum este. Si este dureros de minunata!... Atat de minunata ca brusc tu nu mai esti tu, ea devine parte din tine, din fiinta ta, parte din univers. Iar tu o porti mai departe in gandurile tale, in inima ta, in faptele tale.. Treptat, surasul ei devine parte din zambetul tau, respiratia ei - parte din oxigenul tau. Ea devine tu!
Am cautat atunci sa aflu motivul, uitand ca pierd magia clipei... De ce, de ce? De ce o iubesc? Sa fi fost soapta dulce a glasului ei, sa fi fost gesturile delicate facute din varful degetelor, sa fi fost privirea pierduta a  celestilor ochi sau zambetul fugar din coltul buzelor ce m-au determinat sa o iubesc? Sa fi fost exuberanta tinereasca pe care o degaja fiinta ei, sa fi fost melancolia de care este cuprinsa uneori, personalitatea ei atat de puternica, bucuria de a se infrupta din micile evenimente cotidiene sau copilul din ea ? M-am gandit ca asa-zisa vina o poarta magia sublima ce o degaja, inselandu-ma inca o data, am aflat si raspunsul: tot simplu, dar ucigator de dureros, intr-o seara de iulie, seara iubirii noastre. O iubesc pentru ca ea este ...ea.
La fel de simplu, intr-o seara de decembrie, am aflat ca nu sunt nici primul si nici ultimul dintre pamanteni animat de focul dragostei. Abia atunci am putut spune pentru prima oara ca am inteles iubirea adevarata. Fara sa ma mai intreb de ce o iubesc! Am aflat ca iubirea inseamna explozie de fericire, iubirea este sirul lacrimilor prelinse pe obraz, este durerea inabusitoare din suflet, este suferinta, este dor, este speranta plecata si revenita pe pamant. Este fiinta ei... care este lumea ta. Suntem noi …doar noi si povestea noastra de dragoste.

Octavian Paler spunea foarte frumos:

"Dragostea nu este numai flori, zambete, iubire, ci inseamna si lacrimi, dorinta, pasiune si de aceea putini au privilegiul de a-i descoperi puterea."

miercuri, 8 decembrie 2010

De ce suferim ?

Toti stim ca suferinta invata si ca este necesara deoarece numai in momentele de suferinta ne punem intrebari si cautam raspunsuri, ne educam, apreciem, ne smerim si il gasim pe Dumnezeu. Atunci este momentul cand invatam din greseli
Toate trec cu timpul, se mai spune. ” Da, dar trec prin noi si lasa urme”, imi aduc aminte replica cuiva. Hmmm…cat adevar !
Practic orice ne chinuie, ne face rau, ne provoaca suferinta nu este de acceptat. Una este sa lupti si altceva este sa stai si sa induri suferind, asteptand un mai bine sau o obisnuire cu mizerabilul rau si sa te minti spunandu-ti ca este normal si eventual educativ. De ce ne place cand ne indragostim? Pentru ca ne simtim bine, suntem tonici, efervescenti, euforici. Se mai spune ca dragostea vine la pachet cu suferinta. Calirea cu raul este provocata nu de iubire ci din frustrare. Fata ni se lumineaza si sufletul ni se incalzeste si fruntea ni se insenineaza cand ne amintim lucrurile placute, momentele frumoase. Inainte de a deveni o amintire ele trebuiesc traite si imaginile frumoase ale trecutului nu prea includ suferinta, caci daca ar include-o nu ar mai fi asa frumoase, nu?
Am ajuns sa inteleg ca durerea este necesara pentru ca ea ne invata, dar suferinta indelungata ne inraieste, ne insingureaza, ne acreste sau amaraste.
Nu poti sa fi fericit daca nu ai suferit macar o singura data in viata, nu poti pretui momentele de bucurie decat daca stii ce inseamna sa suferi minute, ore , zile, ani intregi. Nu exista suferinta mai mare sau mai mica, totul depinde de puterea noastra de a uita si de a ierta, lucru ce este mai greu decat suferinta in sine. Se spune ca timpul le vindeca pe toate, partial adevarat doar, cu timpul uiti dar nu ierti, sau cu timpul ierti dar nu uiti, e foarte greu sa ajungi sa uiti si sa ierti in acelasi timp. E adevarat ca, odata cu trecerea timpului, suferinta se atenueaza, dar rana ramane acolo undeva in suflet, nu se inchide cu nimic definitive, oricat ai incerca sa depasesti momentele in care suferinta a fost de nesuportat, ceea ce a sapat ea adanc in sufletul tau ramane, si prada sechelelor ce raman vesnic in amintire, devii o creatie a propriilor tale suferinte.
Se intampla uneori ca dupa trecerea timpului, momentele nefericite sa se transforme ori in simple amintiri, ori in regrete.
Este adevarat ca numai un om care a suferit in viata, din dragoste mai ales, este un om mai intelept, dar si mai reticent si circumspect. In dragoste nu este ca in orice situatie de viata, suferinta lasa urme adanci si cu toate ca iti juri sa nu mai crezi asa repede intr un sentiment care te ia pe sus, inconstient, ti se va intampla sa iubesti din nou pe acel sau acea care tia provocat suferinta. In dragoste si fericirea si suferinta au aceeasi importanta si efect, conteaza insa proportia, caci suferinta este doar o avertizare temporara a ceea ce s ar putea intampla daca iubirea ar disparea sau si-ar reduce din intensitate, ele sunt interdependente, suferinta fara dragoste nu exista iar dragoste fara suferinta…nici atat..
De ce insa cea mai mare suferinta pe care ti o poti aduce aminte este cea a unei dragoste pierdute, a unei iubiri ratacite in necunoscut, de ce atunci cand simti ca suferi cea mai buna alinare este o mangaiere pe frunte sau o vorba de alint si dragoste? De ce cand iubesti simti ca nimic nu mai conteaza decat dragostea persoanei de langa tine si prezenta ei ?
De ce suferi cand ti se intampla totusi sa pierzi ceea ce te- a facut si fericit si nefericit in acelasi timp?
Pentru ca suntem vulnerabili. Suferinta din dragoste deriva din sentimentul de neputinta de a mai putea schimba ceva ca totul sa fie ca inainte, iubirea este nesfarsita si inefabila, si totusi ea are o finalitate. Devii constient de aceasta finalitate atunci cand incepi sa te indoiesti de sentimentele celui de langa tine, caci sufletul dependent de dragoste nu face fata schimbarilor iar la orice greseala din partea celuilat se pierde cate o parte din inefabilul care odata te facea sa tremuri de fericire, si se transforma in cuvinte si ca orice sentiment pe care il poti descrie totusi in cuvinte, dragostea devine un sentiment real, pe care nu il mai poti primi in intregime si nici sa-l daruiesti nu mai poti asa cum ar trebui si asa cum ai vrea. Indoiala este cel mai mare dusman al dragostei , si atunci cand nu este doar e elucubratie al unei imaginatii bolnave, ea distruge in timp orice sentiment de iubire , si duce inevitabil la pierderea oricarui sentiment fata de persoana care altadata te facea sa simti ca esti cea mai importanta fiinta din lume.
Oricum, una peste alta, suferinta din dragoste este importanta in viata unui cuplu, ne caleste, ne ajuta sa intelegem sis a vedem mai bine lucrurile care alta data nnu le vedeam, ne face sa apreciem pe cel de langa noi si mai mult de atat, Clipele ulterioare sufeirntei sunt insutit mai frumoase, atunci cand din suferinta se trag invatamintele necesare.
Dar asa cum spuneam, suferinta indelungata poate pricinui regrete, poate devein ireparabila si poate lasa urme.
As incheia cu un exemplu, elocvent dupa parerea mea:

Te impiedici si dai cu capu-n bordura. Te doare, o sa-ti ramana semn dar trebuie sa te ridici, sa te uiti bine in jur si sa-ti continui drumul…. daca n-am face greseli care ar mai fi farmecul vietii ?

Hmm… Terentiu spunea: “Certurile dintre indragostiti sunt renasteri ale iubirii lor.

…Intotdeauna se aplica…

marți, 7 decembrie 2010

8 Decembrie: Aniversarea noastra...

Un suflet cald sa ma-nteleaga, l-am cautat o viata-ntreaga, sa fiu al ei, sa fie a mea, sa fim noi doi, dragostea mea !
Pot sa se sfarame muntii, pot sa se clatine dealurile dar dragostea mea nu se va muta de la tine ! Fiindca te iubesc si esti nepretuita in ochii mei, cat timp va exista soarele si luna, cat timp florile nu-si pierd parfumul, cat timp pasarile ciripesc, cat timp respir, voi fi al tau, iar tu vei fi aleasa inimii mele !

TE IUBESC! CU TOATA DRAGOSTEA,  DE LA BOGDAN PENTRU CEA MAI SCUMPA SOTIE!

Casatoria este un legamant sfant ! Iubirea, o daruire reciproca si neconditionata. Casnicia, o binecuvantare data de Dumnezeu. Cand viata o sa ofere zile furtunoase, fiecare dintre noi trebuie sa-i ofere celuilalt intelegere, ingaduinta si multa dragoste. Doar asa vom avea parte de o viata de familie plina de fericire si multe impliniri sufletesti.

IARTA-MA, COMOARA MEA !


                                           La Multi Ani , Dragostea mea!!!

Juraminte...

Jur ca:
  •   Am sa incerc sa traiesc cat mai frumos cu putinta
  •   N-am sa ajung niciodata sa fac lucruri care nu ma reprezinta
  •   N-am sa-mi vand niciodata inima, sufletul si principiile
  •   Am sa ma bucur mai mult de lucrurile mici si simple dar care devin atat de importante cand lipsesc
  •   Sa devin omul de care oamenii au nevoie, de care sufletul tau ii e dor 
  •   N-am sa las timpul sa treaca fara sa le spun celor dragi cat de mult ii iubesc
  •   Am sa depun toate eforturile sa ma arat demn de toate lucrurile frumoase pe care mi le-ai oferit
  •   N-am sa las anii sa-mi imbatraneasca sufletul
  •   Te iubesc si o sa iubesc oamenii din preajma mea..., oamenii pe care i-am atins sufleteste si care m-  au atins sufleteste...!
Acesta este juramantul meu in fata vietii...

luni, 6 decembrie 2010

Am invatat...

  • Am invatat ca nimeni nu e mai tare ca trecutul, pe acela nimic nu-l poate schimba
  • Am invatat ca daca stai sa judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti
  • Am invatat ca daca cineva nu te iubeste cum ai vreau tu, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul
  • Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fi iertat de altii, cateodata trebuie sa te ierti pe tine insuti.
  • Am invatat ca in viata nu ai totul cand vrei tu ci atunci cand ii respecti pe ceilalti
  • Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca, tot ce poti face este sa fii o persoana iubita
  • Am invatat ca iubirea nu se masoara in cuvinte rostite ci in dovezi ale acestora
  • Am invatat ca fericirea e o calatorie nu un loc anume
  • Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat, dar nu am dreptul sa fiu si rau, mai ales cu cei din jur
  • Am invatat ca in momentele cele mai sublime ale iubirii, nu trebuie sa minti niciodata si sa nu provoci dureri sufletesti
  • Am invatat sa sufar, am invatat sa plang
  • Am invatat sa recunosc...

vis urat...

Visez... dorm si visez cel mai oribil vis pe care l-am avut vre-odata. Visez, plang in vis si sufar. Plansul ma trezeste insa, asa cum se intampla mereu.... Ma trezesc, e noapte, iubita mea se uita la mine si ma intreaba calm, duios:"
 "-Ce este puiule ?", iar eu ii raspund "- Ah mami ce vis oribil am avut, am trait un cosmar in acest vis, se facea ca fara sa realizez devenisem alt om si nimeni si nimic nu  ma putea convinge de asta. Purtarea mea devenise un cosmar pentru tine, iar sufletul tau suferea incet dar aprig.
Se facea ca ne despartisem, ca nu ma mai iubeai, iar eu sufeream de dorul tau, plangeam...plansul m-a trezit..."
Apoi pun capul usor in perna, o strang in brate duios, mangaindu-i lin fruntea si ochisorii si spunandu-i
"-Draga mea, atat de real mi s-a parut acest vis, atat de urat, incat am realizat cat esti de minunata. Te iubesc comoara mea, te iubesc lumina vietii mele si stiu ca acest vis a fost ingeresc, stiu ca Dumnezeu a vrut sa-l am..."
Am strans-o apoi mai tare in barte, sarutandu-i ploapele, jurandu-i iubire, intelegere si mai ales respect.
Ea s-a ghemuit apoi angelic la umarul meu si mi-a spus:
"- Dormi, puiule, a fost un vis urat..."

duminică, 5 decembrie 2010

Familia mea

Nu stiu ce inseamna familia pentru voi, dar stiu ca pentru mine familia mea a avut intotdeauna un rol foarte important si mi-a fost principala sursa de energie atunci cand am trecut prin perioade mai dificile. Asa ca m-am hotarat sa nu va vorbesc despre mine, despre munca mea, despre prietenii mei sau despre pasiunile mele, ci despre familia mea, despre oamenii care inseamna cel mai mult pentru mine.
Si daca tot vorbesc de familia mea cred ca este normal sa incep cu primii oameni cu care “am facut cunostinta” atunci cand m-am nascut si anume parintii mei – cei mai buni parinti din lume. Inca din copilarie am fost mandru de ei deoarece erau oameni buni si cinstiti, care reuseau sa se faca respectati de catre toti cei cu care intrau in contact si vreau sa va spun ca nici pana in ziua de azi nu am auzit pe cineva care sa-i vorbeasca de rau. Intelectuali fiind, mi-au oferit o educatie solida, si asta nu doar in cei “sapte ani de acasa”, ci si dupa ce am pasit pragul scolii si trebuie sa recunosc ca o mare parte din tot ceea ce am realizat li se datoreaza lor; le sunt recunoscator pentru acest lucru, dar si pentru faptul ca, desi ei au pus intotdeauna invatatura pe primul loc, au resit sa faca in asa fel incat sa ma lase totusi sa ma bucur de copilarie.
Nu pot spune ca relatiile dintre mine si familia mea au fost intotdeauna excelente si asta in primul rand datorita diferentelor de mentalitate; ei au fost intotdeauna mai conservatori si au pus pe primul plan valorile clasice (sa termini o scoala, sa ai un servici stabil, sa iti intemeiezi o familie), pe cand eu am fost de cand ma stiu mai deschis la schimbari si am preferat un alt stil de viata. Insa odata cu trecerea timpului aceste probleme s-au rezolvat, eu am inteles ca ma iubesc foarte mult si ca nu imi vor decat binele.
Timpul a trecut, iar eu m-am facut mare. Intr-o zi m-am indragostit de o fata, o fata cu care mai tarziu m-am si casatorit, am avut un copil superb, dar relatia noastra nu a mers si astfel am divortat. Si totusi familia mea crescuse cu un membru, fetita mea Bianca.
Apoi au venit ce-i mai frumosi ani din viata mea, mi-am intalnit jumatatea, iubirea vietii mele. Dupa un timp  iubirea noastra a fost totala si casatoria nu a facut decat sa implineasca destinul ce ne-a adus impreuna.
Atunci am realizat ca familia mea s-a  intregit. Ajunsesem  sa am  familia pe care mi-am dorit-o.
Sotia mea, Alina, este ceea ce uni ar numi, un inger pe pamant, iar eu stiu ca am intalnit-o pentru a-i calauzii pasii , pentru a o iubi si a o respecta. Odata cu  Alina au mai intrat in familia mea si parintii ei, sora si fratele, apoi a venit si primul nepotel... "baiatul meu" (cum il alint eu) Cu totii reprezinta familia mea.
Stiu ca au fot  si momente  mai putin placute, stiu ca "nepasarea"  de care va vorbeam intr-un alt post m-a facut sa ranesc, dar acum realizez cat de importanta e familia.
Anul acesta familia mea s-a redus cu un membru, tatal meu, dumnezeu sa-l odihneasca in ceruri. Ah, tatal meu, cel care ne-a iubit, certat si iertat deodata.  Un om bun, echilibrat si de la care am invatat tot ce stiu.
A fost omul care ne-a iubit pe toti, neconditionat. A fost primul care a inteles ca Sotia mea Alina, este  jumatatea mea si  a fost primul care ne-a dat binecuvantarea. Iti multumesc tata ! Iti multumeste si Alina (stiu ca o face in sinea ei) iti multumeste pentru iubirea ce i-ai purtat-o pentru mandria  pe care ai avut-o atunci cand mi-a devenit sotie. Alina a fost, este si va fi mereu, "actrita ta draga" !
Am uitat cate de norocos eram ca am o familie aproape, aici langa mine si sotia mea, regret nespus ca am uitat ca am o familie mare si ca fiecare conteaza , fiecare are loc in inima mea.

Va iubesc pe toti...Familia mea ! Dar mai presus de orice Te iubesc pe tine, Alina, sotia mea.

Povestea lui Mos Nicolae

Se spune ca in noaptea de 5 spre 6 decembrie, un mos cu barba alba, pe care nu l-a vazut nimeni niciodata, vine pe la ferestre si, dupa informatii numai de el stiute, pune in cizmulite diferite daruri: pentru copiii cuminti, el are in desaga dulciuri, fructe si jucarii, iar pentru cei nazdravani, o multime de nuieluse. Aceasta legenda am auzit-o fiecare dintre noi in copilarie si ne amintim cu nostalgie vremurile in care ne pregateam constiincios ghetutele si le lasam la usa sau la geam in asteptarea lui Mos Nicolae. Oricat am fi tras de pleoape sa nu adormim pentru a-l vedea macar o data pe Mosul, acest lucru nu ne reusea, deoarece chiar in clipa in care atipeam, el venea si lasa darurile bine-meritate. Dimineata, mirosul dulciurilor si al primelor portocale care anuntau inceputul iernii, ne indrepta teleghidat catre ghetute, iar in acele momente ne incerca un sentiment de bucurie amestecat cu unul de ciuda ca „nici anul acesta nu l-am vazut pe Mos Nicolae“. Apoi, gustand cu placere din darurile primite, ne promiteam in mod solemn ca anul viitor vom fi si mai cuminti, pentru a primi mai multe daruri. Aceste amintiri ne indreptatesc sa ducem legenda mai departe si sa o povestim la randul nostru si copiilor nostri.

In seara asta familiile se intregesc, sotii mai umbla febrili dupa ultimele cadouri, copii spala ghetutele, iar sotiile pregatesc fursecuri. Ce frumos...in familie totul e linistit, toata lumea e fericita. Cat imi doresc acum , mai mult ca niciodata sa am acest sentiment de impacare. Cat imi doresc sa alerg dupa cadouri stiind ca sotia mea , fericita, face fursecuri, cat imi doresc ca toata lumea sa zambeasca, toata lumea sa rada si sa se bucure de seara aceasta.

Iarta-ma ! Iarta-ma daca am gresit, Iarta-ma daca din cauza mea nu faci fursecuri.

Va doresc tuturor sa va umple mosul ghetutele cu fericire, dragoste, noroc si sanatate.

Agonie...Suferinta

Din cumplita singuratate te strig... Prin ferestrele astupate cu scanduri cand afara e frig... Si copacii cad randuri, randuri. Nu mai exista de fapt anotimp, doar caldura amestecata cu gheata, doar noroiul de deasupra de timp Unde esti ? Unde umblii ? In care hotar ? Ce miraj, ce himera, ce apa te-a ales oare? Pe ce drum inecat de nisipul amar ai pornit ? Soimul meu a plecat sa te caute-n cer... Luntrea mea a plecat sa te caute-n ape... De la gonii pamantului am ajuns sa te cer, de la hidra de aer ce sta sa se crape... Nu mai pooooot, nu mai vreaaaaaaau, nu mai stiu sa traiesc intr-un trup cu usa inimii batuta in cuie...
Iti caut privirea in mii si mii de stele,...iti caut sarutul in mii si mii de petale...iti caut suflarea, in adierea vantului...iti caut atingerea in razele calde de soare...te caut...imi lipsesti...unde esti, iubita mea ?
Mi-e dor de ochii tai, de buzele tale, de chipul tau de inger… Mi-e dor de clipele cand ma sarutai, de mangaieri. Sufar...agonizez...nu mai rezist !