duminică, 1 mai 2011

Cometa Sufletului....

In fata fiecarui nou inceput, trebuie sa reusim sa intrezarim zorii unor noi bucurii, noi sperante si, fireste, noi impliniri. Sa nu uitam ca trecerea timpului trebuie sa aseze si sa construiasca in urma ei (a trecererii) maturizarea. Altfel, timpul chiar trece degeaba. Altfel, ce am pierdut chiar am pierdut degeaba.
IUBIREA este acea amintire placuta care iti ramane pentru intreaga viata. Este singurul lucru frumos din viata asta si chiar daca ajungi sa suferi,vei fi fericit ca ai avut ocazia sa iubesti. Vei fi fericit ca pentru o clipa, ea era totul pentru tine. Faceai totul in numele ei, ai fi mutat si muntii din loc doar de dragul ei. Din pacate, in zilele noastre iubirea a ajuns o arma in mainile unora si o victima in mainile altora. Iubirea este perceputa ca un mijloc, ca un scop, ca un interes. Este adeseori confundata cu ideea de atractie fizica, cu ideea de indragosteala copilareasca sau cu ideea de sex. In ziua de azi, iubirea e orice, numai ce ar trebui sa fie nu mai este. Omul a tranformat iubirea din sentiment in obiect si a gresit. A incercat s-o schimbe pe placul lui si iar a gresit pentru ca n-o poti schimba; iar cand nu mai esti demn de ea, o pierzi precum un parfum ce nu persista. IUBIREA e mereu acolo, dar precum credinta, cand te indepartezi de ea, cand nu mai crezi in ea, n-o mai poti simti si din aceasta cauza te vezi izolat, te vezi singur... In toate povestile de dragoste exista intotdeauna ceva care ne apropie de eternitate si de esenta vietii, pentru ca povestile de dragoste contin toate tainele lumii. Vei intelege poate intr-o zi ca iubirea e totul, ca iubirea presupune sacrificiu, presupune iertare, presupune si lacrimi si suferinta pentru omul iubit, presupune lupta…Iubirea nu judeca ,toate le crede, toate le indura...e dincolo de noi. Putini o gasim, putini o traim si mai putini o pastram. Preferam sa alergam dupa iluzii, preferam sa fugim decat sa iubim. Nu ramanem cu bani, cu frumusetea, cu masinile, casele...ramanem cu iubirea si cu amintirile frumoase.....si cand iubim nu vom uita niciodata cat de frumos a fost sa IUBIM.
IUBIREA este cometa ce strabate galaxia sufletului, ea vine, trece si revine iar, trebuie doar sa fim prezenti atunci si acolo…

Ratacesc pe cai astrale,
Vrand din nou sa te-ntalnesc,
Printre ganduri de cristale
Dorul tau sa-l arcuiesc.
Ai fost gand ca o cometa
Unica clipita-n viata,
Ce-a lasat a sa amprenta
Si s-ascurs apoi in ceata.
Vino iar mica cometa
Si in cale-mi te asterne,
Fii iubirea mea completa
Ce in viata mi se cerne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu