miercuri, 13 aprilie 2011

O dimineata oarecare in viata mea

M-am trezit de dimineata bine dispus. Am iesit pe balcon si am tras in piept aer.Toate bune pana aici, dar, asa cum asculti muzica clasica, sau jazz, si ti se intrerupe melodia pentru ca s-a zgariat vinilul, asa m-am simtit si eu. M-am simtit tradat. N-am tras aer in piept, ci el m-a tras in piept pe mine.
Ce am respirat n-a fost aer. Era altceva. Era praf, amestecat cu ceva cianura, ceva sulfati, putin plumb, probabil de la gazele de esapament, niste fier… Fierul e bun. Spanacul contine fier. Popeye manca spanac, si avea succes. Succesul e benefic. Dar nici prea mult succes nu-i bun. Gura respectiva de aer avea prea mult. Succesul in exces dauneaza grav sanatatii. Ti se urca la cap, te imbata.
Nu-i nimic. Nimic care sa ma marcheze. Trec usor peste asta. O sa respir mai cu masura. Mai usor cu fierul. Ma intind putin in canapea, chiar daca picioarele imi atarna dincolo de ea si… Si ce aud. O manea la maxim.” Ooooo veatza meaaa !” Are dreptate omu’. Dar eu raman optimist. Nu cred ca trebuie sa ne vaitam aiurea. Nu-mi plac oamenii care se vaita aiurea. Si tocmai de-aia inchid usa la balcon. Intru-n camera. Liniste. Ce bine !
Muzica nu pun, nu pun pentru ca eu am bun simt, dar  bun simt sa nu-l deranjez. ce vreti, omul e fericit la 7 dimineata.

Ma duc la baie, dau drumu’ la apa rece, si ma spal pe fatza. Ce bine! Ma simt ca nou. Lucrurile incep sa mearga din ce in ce mai bine. Dau drumul la apa calda, ma spal chiar si pe dinti. Cand sa ma clatesc, aceeasi poveste. Aceeasi poveste dar in stare lichida. Sulfati, cloruri, si fieeer, cat cuprinde. Apa era maronie. Rugina, clar. Fier. Dar cum ziceam, fieru’ in exces nu-i bun. Asa ca inchid robinetul. Si-mi pun o intrebare existentiala: oare apa era le fel cand mi-am dat pe fatza ?! Nu mai conteaza. Trecutul s-a dus. Ce putem face e sa modelam viitorul, sa-l facem mai bun.
Dar cum ramane cu pasta de dinti din gura ?
Noroc ca am o sticla de apa plata langa pat. Ma duc s-o iau… nu mai e. Am baut-o ! Stau si ma intreb: ce-o fi mai periculos pentru organism ? Fluorul din pasta de dinti, sau fierul din apa ?
Nu mai conteaza. De fier m-am saturat. Sa mai schimbam meniul. Merg pe mana fluor-ului.
Dar n-am timp de prostii. Am treaba. Trebuie sa-mi termin raportul, imi vine seful si lucrez de 3 zile la el. Numai bine sa uiti de toate nimicurile astea ce-ti distrag atentia de la lucrurile importante. Deschid calculatorul si… vecinu de langa se apuca si el de treaba. Incepem sa lucram in acelasi timp. Numai ca el e cu bormasina. 1-0 pentru el. Da las’, ca meciul inca se joaca. Vede el in prelungiri. Vede el la noapte, cand o sa incep si eu sa dau gauri. Nu-mi trebuie, dar gasesc eu. Vreo draperie de montat, ahh nu, ca am deja,  vreun raft, se gaseste, nu, gata , stiu... mai am de pus un tablou pe perete... hehe, ne auzim deseara vecine...
Nuuuu, nu m-am enervat ! Ti se pare. Nu e bine sa te enervezi. Poti face atac de cord, sau cine mai stie ce alte treburi ciudate, si pe urma ai de-aface cu medici, si pe urma alti nervi, si tot asa…

E periculos sa te enervezi. Nu-ti permiti luxul asta.
Ce ziceam de viitor ? Cum ? Ca trebuie facut mai bun ? Hahaha ! Cine-a zis tampenia asta ?
Cum? Eu? Probabil o fi fost de la fier… sau fluor…
Treaba cu viitorul e ca trebuie sa-l supravietuiesti !
Cam atat… gata ! Sa mai si lucram... nu de alta dar raportul acela nu e gata !