sâmbătă, 21 mai 2011

Tipatul sufletului...

Te vad in toti,
Te strig mereu
Cu-n tipat mut… mi-e tot mai greu.
Cu privirile te caut in gand,
Dar nu te vad
Si-atunci ochii sufletului-mi plang.

Nu stiu insa ce va fi…
Cred c-atunci cand vei striga
Nu va fi altceva
Decat un tipat mut
Si-atunci vei sti
Ce inseamna “a iubi”.

...Mereu voi fi la fel....

Amintiri...

Amintiri, intotdeauna am tinut mult la imaginile decupate din timp si pastrate prudent in suflet, am tinut si tin mult la emotiile amortite in memoria inimii…amintirile sunt temelia spirituala cu care coexistam, desi deseori am dori sa detinem controlul asupra manuscriselor salvate, sa le mai redactam, incapacitatea de a o face  le ofera o valoare aparte. Am generalizat inceputul acestei expuneri pentru reliefa importanta amitirilor pentru mine, astazi sunt mai sentimental ca deobicei. Imi voi aminti mereu de tine, o stiu, imi voi aminti de chipul tau, am scris de atatea ori despre tine si tot am senzatia ca nu am redat niciodata realitatea pe care o reprezinti, deseori am scris  cat te idealizam dar  nici eu nu mai stiu daca a fost asa, poate am exagerat… poate nu…desi mai inregistrez mici explozii de suparare, sting repede incendiul cauzat cu o amintire placuta. Vreau sa-ti multumesc, nu am facut-o niciodata, mulţumesc ! Imi voi aminti mereu de acel fior seismic ce-mi rascolea un zambet si, da, imi voi aminti mereu de clipele inregistrate pe pelicula inimii, alaturi de tine, Imi voi aminti cum radeam impreuna, imi voi aminti mereu privirea ta, dar… imi voi aminti si de ploaia care te-a sters din sufletul meu…imi voi aminti mereu… de toate…

vineri, 20 mai 2011

Asteptarea...

Asteptam, mereu asteptam ceva sau pe cineva, poate si asteptarea are magia sa, desi, de cele mai multe ori din asteptari culegem zambete decupate din hartie, priviri inghetate sau emotii deformate… nu intotdeauna  dar se intampla. Constienti de valoarea  timpului continuam sa asteptam, si asteptam cu speranta in suflet, respiram cate un strop din ea pentru a gasi puteri si rabdare, ne convingem ca nu e in zadar, asteptam un miracol cu atata inocenta in ochi… ingenunchem cerului si cu fiecare ruga suntem mai aproape de adevar, ne aprindem credinta, ce arde in ceara crescand… si continuam sa asteptam, in asemenea  momente inghetam realitatea pentru un singur suflet care merita. Alergam desculti prin linistea din suflet, uitam de monotonia strazilor, peisajele straine, uitam de rutina nebuna, ne departam de regulile paradoxale ce ne invaluie zilnic, totul devine strain, isi pierd importanta lucrurile marunte pentru care luptam inainte, acum conteaza doar un singur lucru, un lucru care reprezinta mai mult decat ne putem imagina, doar il simtim si atat…In asemenea momente nimic nu e mai corect decat ceea ce simtim, nimic nu se compara cu adevarul din noi, cu speranta din tacere, cu emotiile plimbate prin cuget. Pescuim raspunsuri … asteptam… caci asteptarea ne-a mai ramas !

marți, 17 mai 2011

Paradoxul din noi...

Cat de paradoxale sunt uneori gandurile, dorintele noastre…ne ratacim intr-un circuit infinit de intebari, raspunsuri, presupuneri. Confundam realitatea paradoxala pe care o traim cu un vis ferice caruia singuri i-am  dat viata. Pentru a evada din adevar, devenim niste fugari ai existentei monotone. Un adevar…alergam atat de mult după el pentru ca in final sa-l negam, voluntar ne contrazicem cand lasam cuvintele sa se piarda in van, cersim  un raspuns pe care nu suntem in stare sa-l accepatam. Nu toleram minciuna, dar nu ne-am invatat sa infruntam adevarul, avem senzatia ca suntem atotputernici, cand, de fapt, suntem doar o variabila intr-un univers dezlantuit. Asteptam atat de mult un sentiment ca mai apoi sa incercam din rasputeri sa-l eliminam din constiinta, traim cu atata suflet unele momente si apoi staruitor incercam sa redactam fisierele memoriei.
Hmm…oare nu e ridicol sa lasam uitarii o emotie inca vie, ne instrainam tot mai mult de valorile ce pun temelia existentei noastre, examinam un suflet cu o neincredere ce ne dezumanizeaza, devenim credinciosi unui adevar subiectiv cercetand obiectiv o falsitate credibila…nu stim nimic dar ne prefacem ca stim totul.
Cat de paradoxali suntem…

luni, 16 mai 2011

Timpul...

















Azi ma desprind de tine, timp viclean,
M-am saturat sa-ti fiu mereu supus.
Atata timp... m-ai pacalit, m-ai dus,
Scurtandu-mi vietii fiecare an.

Nu te mai numar, socotesc sau scriu,
Tinand rabojul martor vietii mele.
Cand zile trec, nu vreau sa stiu de ele
Si nici de tine nu mai vreau sa stiu.

M-ai insotit cu-atata frenezie
Si m-ai sfidat, nemernicule timp...
Mi-a mai ramas un singur anotimp
Si vreau o vara lunga si tarzie.