vineri, 10 iunie 2011

suflet vs. inima

Parca am fi blestemati ! Este ca si cum toate fortele din univers sunt impotriva noastra inclusiv mintea si propriul corp.. suflete captive intr-o lume a abisului. Parca aici ar fi o lume unde sunt trimise sufletele de pe alte planete care au pacatuit. Sigur ati observat si voi ca atunci cand va apucati sa faceti ceva trebuie sa va luptati cu toate parca ati fi sub apa.. exemple sunt infinite si nu ma apuc acum sa iau vreunul dintre ele.. in general sunt lucrurile bune pe care le facem, cele impotriva carora se aliniaza toate.. cand vine vorba sa facem un lucru rau ne ajuta toate sa il facem si apoi ne ajuta sa fim prinsi.
Dar noi sa fim optimisti, stiti cum vine asta ? Ca si cum ai sta intr-un balon al tau in care te vezi in siguranta dar de fapt toti ceilalti pot ajunge la tine si de-a lungul vietii multi te imping inapoi si iti dau palme dupa cap..unele mai tari altele mai incet, unele te doboara dar te ridici si incerci din rasputeri sa ajungi undeva cand de fapt nu ajungi nicaieri pentru ca in cele din urma cineva o sa iti dea lovitura fatala. Dar tu te faci ca nu vezi asta si suferi in tacere si lasi capul plecat ca nu ai cum sa te impotrivesti.. chiar daca scapi de una dai intr-alta.
Multi se gandesc ca odata cu trecerea timpului o sa fie mai bine.. poate.. depinde ce va doriti acum.. ca sigur o sa va doriti altceva atunci. Multi am observat ca vor sa fie bogati..haideti sa va spun ceva.. si cei bogati tot saraci sunt.. de ce ? Pentru ca unul sarac spune: “Nu am bani sa imi cumpar o paine”, cel bogat spune: “Nu am bani sa cumpar yachtul acela..” sau “ Mai imi trebuie 100 mil sa fac asta si nu am de unde”. Oricum, oamenii saraci sunt mai sufletisti, mai caldurosi, mai darnici, mai simtiti ceea ce nu pot spune despre increzutii ceilalti. Depinde la ce se reduce viata in mintea voastra.. la lucruri materiale sau sufletesti ?
Sincer imi pare rau de sufletele oamenilor parca ar fi niste pasari care sunt condamnate sa isi poarte singure colivia ruginita si plina de spini care nu le apara cu nimic. Cat se zbat de-a lungul vietii saracele pana sa se inalte la cer.. oare pe suflet raman cicatrici ? De obicei, odata cu timpul punem acele lucruri rele intr-o parte a inimii care se numeste uitare.. dar totusi nu ne ramane amaraciunea in suflet si data viitoare cand suntem aproape sa repetam acea experienta dureroasa, in sufletul nostru stim desi am uitat-o ? Multi spun ca oamenii iubesc cu inima.. eu cred ca iubim cu sufletul.. (si nu e gresit deloc cand vorbim de suflete pereche) de asta este sentimentul acela asa de inaltator si caldura sufleteasca care ne-o induce ne linisteste atat de mult.. pe de alta parte inima moare odata cu trupul si se face tarana.. sufletul ramane pe vecie.

Just for this moment, we are one...
Just for this moment,
my heart is your heart,
my mind is your mind,
my soul is your soul.
Just for this moment, we are one...
Just for this moment,
my worries have vanished
my body is well,
my heart is at peace.
Just for this moment, we are one...
And I open my eyes,
and smile.

joi, 9 iunie 2011

Catre sufletul meu...

Dragul meu suflet, stiu ca suferi acum si ca te doare si ca nu stii pe ce drum sa o apuci din nou, si eu te-am adus aici. Inca o data am facut ce am vrut si nu ce e bine, desi stiam ca ai sa ai de suferit terbil. Te vad asa de singur si de trist ca nu pot sa nu plang pentru tine sufletul meu, scumpul meu suflet, si eu tot ce pot sa fac acum e sa te implor sa ma ierti ca am permis sa fii ranit din nou. Nu te intreba cu ce mi-ai gresit pentru ca stii bine ca tu nu gresesti cu nimic. As minti daca as spune ca imi pare rau, sau ca regret, eram constient ca o sa te doara ... si totusi am facut-o, eu te-am adus in starea asta. Ce te rog acum e sa iti revii, stiu ca pentru moment iti cer mult, si ca ai sa imi spui...cum imi permit sa iti cer ceva in situatia de fata, dar nu uita ca faci parte din mine si am nevoie de tine puternic. Vad ca incerci sa te ridici, ca incerci sa fii vesel si asta pentru ca ma iau eu cu una cu alta si te fac pentru moment sa mai uiti de ale tale, si iti promit ca te voi ajuta si de acum inainte ,voi face orice imi sta in putere ca sa te vindec, sa te mentin in viata si sa nu te las sa te inchizi in tine. Ma doare cand vad ca incerci sa te ridici, azi in capul umerilor, maine pe coate, te vad ca obosesti si ca ai nevoie de cineva sa iti aseze o perna, imi pare rau ca nu are cine, si te vad cazand, afundandu-te inapoi in ganduri si tristete. Eh...scumpul meu suflet o sa iti revii, iti promit, o sa reusim si de data aceasta. Nu pot sa iti promit ca o sa fie bine, ca nu ai sa mai suferi vreodata, desi stiu ca asta iti doresti mai mult decat orice, tot ce pot sa iti promit e ca te voi ajuta mereu sa iti revii, ca si in datile trecute, ca si de data aceasta. Plangi acum sufletul meu scump, plangi pentru ca stiu ca asta te ajuta acum, plangi, ca de maine e alta zi, iti promit ca va fi mai buna.