joi, 23 iunie 2011

Vise...ce nu mai dor.

Renegi trecut,
In planse soapte,
Nu mai asculti de greu fior.
Cand doruri grele
Trudnic bat la porţi,

Absurd... pui intre noi taceri,
Renegi azi visele de ieri.

Vrei sa ma uiti...sper sa nu poti,
De tine mi-e atat de dor.

Si toate au ramas, azi !
Vise...ce nu mai dor.

Transformarile vietii...

Cu timpul totul se schimba, persoanele de langa noi, persoana care suntem noi  in societate, aparenta noastra si chiar eul nostru interior se transforma. Existenta noastra e marcata de schimbari continue chiar daca nu ne place si incercam sa le tinem piept. In acelasi timp lumea din jurul nostru se schimba.Transformarile ne insotesc toata viata, dar din pacate nu ne convine, ne este frica de ele, deoarece suntem incapabili sa le controlam. Aparitia unei schimbari pe neasteptate ne da sentimentul ca viata poate lua o alta directie. Ca marea majoritate a lucrurilor, schimbarile nu sunt nici negative nici pozitive, doar se produc, atata tot.
Schimbarea este faptul de a parasi o situatie veche si familiara descoperind una noua si necunoscuta. Nici una, nici alta nu ne deconcentreaza, ci trecerea de la una la alta; In viata,cand o usa se inchide, o alta se deschide... dar culoarul dintre ele este cel mai greu de parcurs. Prin usa care se inchide putem intelege sfarsitul unei relatii, o despartire sau un doliu. Apoi intram intr-o faza dezagreabila cand suferim dupa ceea ce lasam in urma noastra, traind in nesiguranta la ceea ce va urma. Aceasta perioada este greu de trait si in momentul cand avem impresia ca nu mai avem nici o forta, ca toate puterile ne-au parasit, se produce un eveniment: un nou inceput. O usa se deschide. Daca incercam sa rezistam schimbarilor o vom face toata viata. De aceea trebuie gasita o solutie prin faptul de a accepta ceea ce ni se intampla, ca este de bine sau ca este de rau.

"Dragostea e speranta si fara speranta lumea nu ar exista." - Octavian Paler

marți, 21 iunie 2011

Fericirea

M-am intrebat mereu ce este fericirea, pentru mine, dar abia acum am putin timp sa reflectez asupra acestui termen.
Fericirea da ? Cred ca pentru mine sa fiu fericit inseamna sa fiu multumit sau implinit cu ceea ce am sau cu ceea ce fac. Dar daca stau bine sa ma gandesc bine la fiecare varsta am alte necesitati, deci alte fericiri. Spre exemplu cand eram mic ca fiecare copil eram fericit cand primeam dulciuri sau cand ma jucam ceva frumos, cand am mai crescut valorile astea sau mai modificat si din pacate am ajuns la faza cu banii. Fireste “banii nu aduc fericirea”, nu aduc fericirea adevarata, dar oare femeile cand se duc cu un card fara limita de cont intr-un mall nu-s fericite? Va zic eu ca sunt cele mai fericite atunci! Fireste ca se rezuma la verbul “a avea”, dar fericirea nu se rezuma numai la “a avea” bunuri, pentru a fi fericit trebuie sa mai ai si alte chestii cum ar fi  niste parinti iubitori si sanatosi, prieteni adevarati.
Acum momentan sunt fericit fiindca am reusit sa fac tot ce mi-am propus si fiindca mai am sanse sa-mi indeplinesc visele pe care mi le-am propus, visele pentru mine sunt aspiratii.
Fericirea pentru mine, in viitor se va rezuma la a-mi gasi linistea si la a avea o casa, o masina si un loc de munca care sa ma ajute sa le intretin. Avand toate aceste lucruri si o familie cu niste copii frumosi si sanatosi care sa se bucure de tot ce am putut agonisi, care  va putea sa-mi ofere stabilitate, echilibru, dragoste si caldura. Abia atunci voi considera ca mi-am implinit toate visele si cred ca voi fi pe deplin fericit.

luni, 20 iunie 2011

Ziua de lucru a unei functionare publice

9:35
- Am ajuns la serviciu. In fata biroului meu, 50 de ciudati au facut o coada. M-am prefacut ca incep sa-i bag in seama, dupa care am bagat cartonul cu “Revin imediat” si mi-am scos integramele.
10:00
- Cica vor sa ne taie primele si bonusurile. De la 40 de milioane o sa ajungem la 20??? E o crima! O s-o sun pe Nuti sa facem greva. Nenorocitii aia din fata ghiseului sunt inca tot acolo. Par rezistenti.
10:20
- Deschid usor geamul de la ghiseu. Un bou imi intinde o Milka, sa-i pun o stampila. Hahaha.Pentru o Milka poate cel mult sa imi indrept rictusul..
10:50
- Am sunat-o pe Nuti, maine doar amenintam cu greva. Poate poimaine sa facem greva, ca sa avem timp sa mergem la Mall. Nu inteleg ce tot ii dau astia inainte cu deficitul bugetar. Ce sa-ti spun, ne-au gasit pe noi vinovati … niste magari.
11:25
- E imposibil sa mai lucrezi cu unii idioti. A venit unul transiprat sa isi plateasca nu stiu ce impozite. I-am spus sa se duca dracului cu srl-ul lui cu tot si sa ma caute cand o sa miroase frumos. Mi se duce dreaq tot Yves Rocher`ul.
11:30
- Am pus cartonul cu “Pauza de mese” si am plecat la coafor. Sunt curioasa daca au remarcat pluralul si realizeaza cat dureaza sa iei mai multe mese.
14:00
- Am revenit. Am si mancat cam mult, dar parul imi sta impecabil, asa ca sunt obligata sa ies putin sa ma plimb, ca sa se aseze mancarea...
14:01
O sun din nou pe Nuti, clar trebuie amanata greva aia pe vineri. Nu de alta, dar am vazut la Tantza un decolteu si vreau sa mergem si Vineri in Mall ca se dau primele.
16:05
Vaaaaai  e ora 4, ce zi grea am avut, am mai stat si peste program 5 minute. Dar ce sa fac, Nuti avea chef de vorba.


Iar eu, fraierul...platitor constiincios de taxe voi revenii maine,  poate voi avea noroc...