sâmbătă, 7 mai 2011

Nici n-ai existat....

Nu o sa ma mai ai niciodata, m-ai pierdut,
Poate nu m-ai avut niciodata.
Poate... nici nu ai vrut sa ma ai vreodata.
Nu conteaza, nimic, acum.
Faptele sunt si cuvintele ce dor si tu nu stii asta.
Poate nu o sa afli niciodata pentru ca nu vrei sa stii.
Nu-ti pasa decat de tine, nu?
Numai tu ai fost mereu aia pe care a durut-o.
Amandoi suntem de vina...amandoi am facut greseli, in egala masura, dar asta nu-ti da dreptul sa te porti cu mine asa, nu te mai vreau aici pentru ca pentru mine nu mai existi.
Esti ceva ce poate nu a existat vreodata si ai fost doar in imaginatia mea aia bogata.
Si... nimic din ce se intampla acum nu e real, nici macar durerea sau sentimentele...nici caldura ce o simt din cand in cand pe fata mea cum se duce din ce in ce mai jos si pana la urma se raceste.
Tu nu meriti nimic la fel cum poate nu merit nici eu.



Nici n-ai existat...








joi, 5 mai 2011

Imaginea noastra...

Imaginea de sine este definita de modul in care ne percepem propriile noastre caracteristici fizice, emotionale, cognitive, sociale si spirituale care contureaza si intaresc dimensiunile eului nostru. In functie de perceptia noastra la un moment dat al dezvoltarii noastre, de ceea ce ne-am dori sa fim sau ceea ce am putea deveni, putem distinge mai multe ipostaze ale eului nostru: eul actual, eul ideal si eul viitor.
Imaginea de sine ne influenteaza comportamentele, de aceea este important sa ne percem cat mai corect, sa dezvoltam convingeri realiste despre noi insine. Exista persoane care, desi au o infatisare fizica placuta, se percep ca fiind fie prea slabe sau prea grase, prea inalte sau prea scunde, insuficient de inteligente etc. Perceptia de sine nu reprezinta adevarul despre noi, ci este doar o "harta" pentru propriul "teritoriu" un barometru al starii noastre de bine.
Stima de sine reprezinta modul in care ne evaluam pe noi insine in raport cu propriile asteptari si cu ceilalti si este direct proportionala cu constientizarea valorii noastre. Fiecare fiinta umana este unica si are o valoare care merita sa fie respectata. Valoarea unei fiinte umane este data de suma comportamentelor, actiunilor si potentialitatilor sale trecute, prezente si viitoare. Capacitatea fiintei umane de a se proiecta in viitor, de a-si constientiza, dori si anticipa devenirea prin raportarea la experientele si succesele anterioare si credinta despre propria eficacitate contribuie la intarirea stimei de sine.

Ei nu te pot rani, pana cand tu nu le permiti.

marți, 3 mai 2011

Trece azi...trece si maine...

Trece azi, trece si maine
Cu intrebari si fara tine,
Trec si eu, clipa pierduta,
In zarea vesnic nesfarsita...

Trec pe rand visele mele
Spulberate printre stele,
Fara sa stiu unde-am gresit
Poate doar… ca te-am iubit...!

Doar neuitate amintiri,
Se-neaca-n lacrimi de priviri.
In zadar chem azi uitarea,
Si as dori sa ma inece marea...

Trece azi trece si maine
Cu vise tranformate-n ruine,
Si intrebări fara raspuns
Cu ganduri reci, de nepatruns....

duminică, 1 mai 2011

Apus...

M-ai alungat cu dor si cu uitare,
Mi-ai pus trecut pe zile care vin.
Ne-am departat putin cate putin
Si-am invelit iubirea in visare.
Din amintiri mai am doar umbre palide-n apus
Te-ai lepadat, de toate cate-ai spus.

Si tot ce-a fost, s-a destramat...s-a dus.
S-a asternut; ca linistea-n morminte.
Nu stiu sa-i spun cuvantului sa ierte,
Dar am sa-ti dau iubirea inapoi,
Sa-i simti mirosul dulce de trifoi.
Ce ineaca sentimentele din noi.

Cometa Sufletului....

In fata fiecarui nou inceput, trebuie sa reusim sa intrezarim zorii unor noi bucurii, noi sperante si, fireste, noi impliniri. Sa nu uitam ca trecerea timpului trebuie sa aseze si sa construiasca in urma ei (a trecererii) maturizarea. Altfel, timpul chiar trece degeaba. Altfel, ce am pierdut chiar am pierdut degeaba.
IUBIREA este acea amintire placuta care iti ramane pentru intreaga viata. Este singurul lucru frumos din viata asta si chiar daca ajungi sa suferi,vei fi fericit ca ai avut ocazia sa iubesti. Vei fi fericit ca pentru o clipa, ea era totul pentru tine. Faceai totul in numele ei, ai fi mutat si muntii din loc doar de dragul ei. Din pacate, in zilele noastre iubirea a ajuns o arma in mainile unora si o victima in mainile altora. Iubirea este perceputa ca un mijloc, ca un scop, ca un interes. Este adeseori confundata cu ideea de atractie fizica, cu ideea de indragosteala copilareasca sau cu ideea de sex. In ziua de azi, iubirea e orice, numai ce ar trebui sa fie nu mai este. Omul a tranformat iubirea din sentiment in obiect si a gresit. A incercat s-o schimbe pe placul lui si iar a gresit pentru ca n-o poti schimba; iar cand nu mai esti demn de ea, o pierzi precum un parfum ce nu persista. IUBIREA e mereu acolo, dar precum credinta, cand te indepartezi de ea, cand nu mai crezi in ea, n-o mai poti simti si din aceasta cauza te vezi izolat, te vezi singur... In toate povestile de dragoste exista intotdeauna ceva care ne apropie de eternitate si de esenta vietii, pentru ca povestile de dragoste contin toate tainele lumii. Vei intelege poate intr-o zi ca iubirea e totul, ca iubirea presupune sacrificiu, presupune iertare, presupune si lacrimi si suferinta pentru omul iubit, presupune lupta…Iubirea nu judeca ,toate le crede, toate le indura...e dincolo de noi. Putini o gasim, putini o traim si mai putini o pastram. Preferam sa alergam dupa iluzii, preferam sa fugim decat sa iubim. Nu ramanem cu bani, cu frumusetea, cu masinile, casele...ramanem cu iubirea si cu amintirile frumoase.....si cand iubim nu vom uita niciodata cat de frumos a fost sa IUBIM.
IUBIREA este cometa ce strabate galaxia sufletului, ea vine, trece si revine iar, trebuie doar sa fim prezenti atunci si acolo…

Ratacesc pe cai astrale,
Vrand din nou sa te-ntalnesc,
Printre ganduri de cristale
Dorul tau sa-l arcuiesc.
Ai fost gand ca o cometa
Unica clipita-n viata,
Ce-a lasat a sa amprenta
Si s-ascurs apoi in ceata.
Vino iar mica cometa
Si in cale-mi te asterne,
Fii iubirea mea completa
Ce in viata mi se cerne.