sâmbătă, 4 decembrie 2010

Suflet... pereche ?

"Ai impresia ca o stii dintotdeauna, ca stii ce gandeste si simte, telepatia este bine reprezentata, prietenia sau iubirea se leaga de la sine, comunicarea e usoara, placerea de a fi impreuna este maxima. Oare ce sa fie? Exista un sentiment aparte care iti poate indica faptul ca fata de acesta femeie ai o altfel de atractie decat pentru alte persoane. Nu e doar atractie fizica, sexuala, emotionala, ci relatia de acest tip trece dincolo de senzatiile trupesti sau psihice. Par sa fie simptomele intalnirii sufletului tau pereche!..."



Cat de fad...cat de trist...cat de aiurea e sa scrii despre suflete pereche. NU, e gresit sa interpretezi totul  stiintific. E gresit, pentru ca sentimentele sunt mult mai profunde, ele sunt cele care  dau ratiune gandului  la sufletul pereche.

Eu l-as caracteriza altfel:

La un moment dat, intalnesti o fata, iar atractia fata de ea devine treptat din ce in ce mai mare, la un moment dat  esti sigur ca te-ai indragostit. Iti spui apoi ca e timpul sa o intalnesti. Te duci, o iei in brate, o saruti, o rasfeti si simti fiorul dragostei napadindu-te ca florile de vara intr-o gradina de rai. Dragostea devine puternica, curata  si profunda. Ea se infiripeaza in inimile voastre creand o legatura ancestrala. Aici e momentul cand  cele 2 suflete devin unul, devin unul puternic si profund. E momentul cand  o ceri in casatorie. Ea zice da, iar dragostea ta  depaseste orice limita a imaginatiei. Iti spui apoi ca oferind dragoste, primesti iubire... Asa e, dragostea porneste din suflet. Iubirea este sentimentul maxim al contopirii celor 2 suflete... care trepatat au devenit pereche.
Deci, sufletul pereche este al ei, si numai tu decizi daca contopirea este maxima.
Peste dragoste pot trece uneori nori negri, dar iubirea sufletului pereche ramane mereu acolo, nestirbita !

De ce o iubesc ?


"-Stiu, vad cat de mult ma iubesti,"
Mi-a spus, cu glasul ei de miere,
"-Dar te-as ruga, sa te opresti!
Sa nu-mi mai umpli de durere
Sufletul scriind de moarte"

Tot ea, continua apoi...
"-Hai sa lasam moartea deoparte,
Sa ne rugam la Dumnezeu
Mintile sa ne limpezeasca
Sa-nfaptuim doar ce e bine,
Pasii sa ni-i calauzeasca
Doar cum vrea El si se cuvine."

Ma sfatuia mereu
Iubita mea, muza mea draga,
Ce din oricare poezie
Stia sufletul sa mi-l aleaga.
Stia sufletul sa mi-l aline
Dup-o zi grea, obositoare
Cuvintele ei cristaline
Imi umpleau seara de culoare.
"-Iubitu-le, sunt eu mireasa ta
Nu te purta asa,
Ci strange-ma in brate"
Offf...
Toata tristetea mi-o topea
Prin bezna sa nu ratacesc,
Mi-a demonstrat ca ma iubeste
Si de aceea o iubesc.

Fara Tine...

Mi-e dor de tine...
Cu fiecare gand pe jumatate adormit.

Mi-e dor de tine...
De fiecare clipa in care te atingeam.

Mi-e dor de tine...
Sa-ti aud glasul fin si alintat.

Mi-e dor de tine...
Dorul ma doare si uneori imi spune, poti sa plangi !

Mi-e dor de tine...
Mi-e dor cum nu mi-a fost nicicand.

Mi-e dor de tine...
Incat as putea ruga ingerii sa-ti spuna despre dorul meu.

Mi-e tare dor de tine, draga mea,
Te-as strange in brate si macar pentru o clipa, as contopii scanteia inimii mele cu golul din inima ta...


Fara tine... sufletul mi-e gol. se stinge...

Remuscarea...

In viata, omul..barbatul... sotul...construieste castele, pentru dragostea lui ! Construieste palate... pline de iubire, poleite cu lacrimi de dragoste. Dar ce folos ? Ce folos daca, omul...barbatul...sotul, transforma aceste palate... castele in citadele..., ce folos daca acele palate... castele nu stralucesc de iubire. Ce folos daca nu sunt stapanite de o regina, o regina care sa le dea implinire si stralucire. Ce folos daca ti acolo o prizoniera, ce folos ?
Nu, nu construiti citadele, construiti palate... castele.
 Iarta-ma, Regina mea !

Ganduri...

Totul sta in voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propriile noastre interese nu o pot schimba vreodata. Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu.... Iubirea e ...un imbold pentru fiecare ca sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva.

Dragostea

Nimic nu te poate ridica mai repede la stele, decat dragostea... si totusi nimic  nu te poate ingenunchea mai repede ca ea. Daca eu voi plange si tu vei zambii, inseamna ca m-am bucurat de placerea de a iubi. Inseamna ca viata mea a avut sens pana acum.
Totusi, la urma...m-am asezat pe genunchii singuratatii mele si iti vorbesc cu cuvinte de lacrimi, pe care inima nu le poate pronunta. Doare atunci cand despartirea intervine, doare mai ales stiind ca nu va mai fi la fel ... Plang, da  plang cu gandul ca poate macar o lacrima va curge pe obraz spre sufletul tau soptindu-ti dezmierdari de dragoste, soptiundu-ti mereu despre iubirea ce ti-o port.
Dragostea te face sa traiesti dar sa si mori cu inima ranita. E trist si greu sa intelegi cum se duce totul de rapa. cum ajungi sa plangi pentru persoana care ti-a fost jumatatea, in viata.

Ne-a pierdut de pe aripa ei iubirea si am cazut straini pe malul altui timp...

Inceputul si sfarsitul fara de sfarsit

Imi doream de mult sa-mi fac un blog. De fapt...mi-am dorit din totdeauna, dar nu am avut timp si rabdare. Pacat, nici nu va imaginati ce pacat.
Ciudat, candva mi-as fi facut 10 bloguri, dar la vremea aceea nu se putea. E ciudat cum omul se schimba, cum se transforma si devine ceva  de nerecunoscut. Nu e bine, nu trebuie sa ne lasam prada cotitdianului,  timpului  si nepasarii. Acestea sunt elementele care duc la nefericire, elemente ce se strecoara in viata ta fara sa le vezi sau sa le simti.
La inceput eram un simplu om, care credea ca darul lui pe pamant este sa ajute pe altii si care intr-o zi  nu-si dorea decat sa-si gaseasca sufletul pereche. Apoi cele trei elemente au intervenit in viata mea, stricand  putin cate putin din armonia dragostei ce ma prinsese. Cu timpul mi-am pierdut increderea, mi-am pierdut vointa, mi-am pierdut dragostea. Si ce folos ?
Dar totusi, am invatat un lucru, cotidianul si timpul sunt elemente ce pot fi usor eliminate. Dar nepasarea doare. Am ranit un suflet adevarat, mi-am ranit jumatatea, aceasta este nepasarea ... NU va lasati prada nepasarii, nu chicotiti cu ea.
Ce sens au aceste cuvinte: inceputul si sfarsitul ? Ma gandesc mereu  ce este incepautul ? sau ce este sfarsitul ? si concluzionez ca nu exista inceput si nici sfarsit. De ce , poate va intrebati ? Pentru ca inceputul  poate fi al sfarsitului sau sfarsitul poate fi al inceputului. E ciudat, dar un sfarsit poate fi un inceput sau invers.
Dar sfarsitul fara de sfarsit exista doar daca iubim, traim, simtitm.
Nu trebuie sa ne lasam invinsi, trebuie sa spunem mereu, sfarsitul fara de  sfarsit !

Dor Amar

In noapte, la lumina unei lumanari,
Ma chinuie zeci si sute de-ntrebari,
De ce te chem? Ce am facut?
Departe esti, de ce nu uit?
Fierbinte lacrima ma chinuie, mereu
De lipsa si de dorul tau,
Si-amar si greu eu ma gandesc la tine.
Refuz sa cred, dar totusi….te iubesc
As mai putea da timpul inapoi ?
Sa ne mai gaseasca amandoi?
Sa nu mai stiu ce-i aia suferinta
Mai bine iti ofer tie credinta?